7 Langkah Bagaimana Mula Bisnes di Facebook Untuk Fanpage Baru

7 Langkah Bagaimana Mula Bisnes di Facebook Untuk Fanpage Baru

Anda baru nak mula bisnes di Facebook? Tak tau nak mula? Produk dah ada? Tapi tak tau nak buat camne.. Pening-pening lagi nak mula dari mana.. Takper, biar saya tolong selesaikan masalah anda tu. Ok, bagaimana nak mula jika fanpage anda masih baru, takde likes, takde apa pun lagi? Apa kata ikuti langkah-langkah ini; Langkah 1: Cari…

7 Faktor Psikologi Yang Membuatkan Prospek Membeli

7 Faktor Psikologi Yang Membuatkan Prospek Membeli

Apakah faktor yang buatkan prospek membeli produk anda…? Kenapa prospek membeli dari anda…? Itulah perkara yang perlu anda fikirkan semasa membina iklan menggunakan Facebook Ads. Dengan mengetahui apa faktor-faktor tersebut, anda akan tahu apa yang perlu dilakukan untuk buatkan prospek membeli dari anda. Ada 7 faktor yang membuatkan prospek membeli; #1: Kepercayaan Sekarang ini, sudah…

11 Kesilapan Besar Yang Buat Pelanggan Benci Membeli Dari Anda

11 Kesilapan Besar Yang Buat Pelanggan Benci Membeli Dari Anda

Dalam dunia bisnes yang penuh dengan persaingan sekarang ni, pelanggan mempunyai pelbagai pilihan untuk membeli dari mana-mana peniaga yang mereka suka. Pelanggan sekarang lebih suka membeli dari peniaga yang mereka sudah PERCAYA dan SELESA. Sebab itu, walaupun seseorang peniaga itu sudah bertahun-tahun dalam dunia bisnes, boleh JATUH dalam hanya beberapa bulan sahaja. Kenapa? Mungkin peniaga…

How To Start Online Business

How To Start Online Business

Untuk memulakan sesuatu bisnes online, anda perlu ketahui langkah-langkah yang betul terlebih dahulu. Anda perlu ikut langkah-langkah ini mengikut turutan supaya anda lebih mudah untuk lakukan langkah seterusnya. Saya berikan 6 langkah mudah untuk anda mulakan  bisnes online. Baca langkah-langkah tersebut di bawah… Langkah 1: Faham Bisnes Online Ini adalah perkara paling asas untuk anda…

4 Perkara Penting Sebelum Menulis Post Headline

4 Perkara Penting Sebelum Menulis Post Headline

  Headline sangat penting dalam sesuatu kempen iklan. Dengan mengubah ayat headline sahaja, klik pada post iklan dapat ditingkatkan. Kenapa headline sangat penting? Sebab ia diletakkan di barisan pertama dalam post iklan anda. Headline adalah PERKATAAN PERTAMA yang prospek akan baca. Ia dapat membuatkan prospek untuk terus membaca atau tinggalkan sahaja post iklan anda. Dengan…

9 Teknik Efektif Tarik Trafik Ke Website Guna Facebook

9 Teknik Efektif Tarik Trafik Ke Website Guna Facebook

Facebook adalah antara rangkaian sosial yang mempuyai ramai trafik. Agak rugi kalau anda tidak gunakannya untuk tarik trafik ke website anda. Jika anda baru sahaja membina website, sudah tentu tiada lagi trafik yang masuk. Jadi, cara paling pantas untuk tarik trafik ke website anda adalah dengan menggunakan Facebook. Anda boleh bina fanpage untuk kumpulkan audiens yang…

5 Tips Penjenamaan Bisnes di Facebook

5 Tips Penjenamaan Bisnes di Facebook

Dalam kehidupan harian, kita banyak terdedah kepada pelbagai jenis iklan. Ada iklan mengenai produk kesihatan, produk kecantikkan, produk bina badan dan banyak lagi. Sampai anda pun dah bosan nak lihat iklan tu lagi. Kalau anda nak tahu, inilah yang dinamakan penjenamaan. Ia adalah proses untuk meracun minda pengguna untuk ingat pada bisnes anda. Penjenamaan adalah salah satu…

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

9 Langkah Terbaik Mulakan Bisnes Internet

Anda nak mula bisnes internet tapi tak tahu nak mula dari mana? Ni saya berikan anda 9 langkah cara nak mulakan bisnes internet… Saya sudah lihat ramai orang yang baru bermula berjaya kembangkan bisnes internet mereka dengan melakukan perkara berikut: Cari permintaan, masalah dan penyelesaian prospek. Tulis ayat jualan yang POWER. Bina website yang menarik…

Kepentingan ‘Unique Selling Proposition’ (USP) Dalam Bisnes

Kepentingan ‘Unique Selling Proposition’ (USP) Dalam Bisnes

Sekarang, persaingan untuk berniaga di Facebook semakin sengit. Mana tak sengitnya, sudah ramai yang sudah mula berniaga secara online terutamanya di facebook. Setiap hari, semakin bertambah peniaga di facebook. Hari-hari ada saja penjual baru. Ada menjual pakaian, ada jual produk kosmetik, produk kesihatan dan macam-macam ada. Persaingan semakin sengit.. Adakah pasaran sudah tepu? Tepu, sampai tak…

Mindset  SIFUFBADS
|

Mindset SIFUFBADS

“Mindset” merupakan suatu istilah yang tidak asing lagi bagi kita bukan?. Namun berapa ramai dari kita yang melakukan sesuatu tetapi memandang ringan atau mengabaikannya. Sedangkan inilah adalah perkara “basic” yang seharusnya dititikberatkan oleh kita dalam melakukan apa pun termasuklah dalam menjalankan pemasaran dengan menggunakan FB Ads. Untuk artikel kali ini saya ingin memperkenalkan Mindset SIFUFBADS…