5 Teknik Shoot Gambar Yang Digunakan Oleh Pakar Fotografi Seluruh Dunia

Dlm kajian yg Sifufbads buat sblm ni..Ramai yg kurang ALERT dgn pemilihan gambar yg boleh GRAB attention audien yg tengok iklan anda di FB..

Gambar yg ada element WOW FACTOR biasanya dh boleh grab attention audien bila 1st time mereka terlihat iklan anda lagi..Ni dipanggil 1st IMPRESSION..

Agak2 kalo Sifufbads SHARE 5 teknik gambar yg PALING BERKESAN..Ada yg nk tahu ke?

“MESTI LA ADE..SY NK TAU SIFUFBADS”

Wokeh..Best sikit nk share kalo cam ni..Sebenarnya, teknik2 ni Sifufbads dh slalu guna..Tapi mgkin korang jer tak perasan..Kalo tak caya..boleh scrool down balik post2 lama Sifufbads.

Ok2..Dh malas nk cite panjang2..Moh ler lihat gambar2 seterusnya tu kalo korang nk tahu..Gambar yg MENARIK dan BEREMOSI sangat membantu korang pengaruhi audience…

Pujangga pernah berkata, “1 PICTURES REPRESENT 1000 WORDS”

#1: BIRD EYE VIEW

#2: PROP

#3: FLATLAY ESSENTIAL

#4: CLOSE UP

#5: RULES OF THIRD

Amacam? Mudah je kan?

Nak buat gambar level profesional, anda tak perlu pun guna kamera yang mahal2. Guna kamera smartphone dah cukup. Teknik kena betul. Baru gambar jadi cun! Baru audiens tertarik nak baca iklan anda.

Saya dah tunjukkan caranya, kini giliran anda pula try buat. Semoga berjaya!

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. aini says:

    Boleh terangkan tak macamana bird eye view dgn rules of third sifu?

  2. Nurul says:

    Sifu boleh terangkan kat x jenis pic bird eye view dengan prop tu yg mcm mane?

    Trima kasih sifu

  3. gkerjaya says:

    Sangat-sangat berterima kasih atas perkongsian yang sangat baik ini

  4. INA says:

    Assalamualaikum sifu…
    1- FLATLAY ESSATIAL tu berkernaan warnakan?..adakah ia mempunyai warna yg terhad?..contohnya hanya hitam dan putih shj??

    2- RULES OF THIRD tu berkenaan grid ke sifu?..x faham..?

  5. najmi says:

    TQ sifu

  6. Azie says:

    Tq sifu atas perkongsian info

  7. Noor says:

    Tq sifu. Rules of third tu macamna?

    1. Muhamad Najib says:

      Rules of third tu fungsi dia adalah dengan cara meletakkan objek gambar di tempat garis yang bersilang. Mengikut kajian teknik ini memberikan kesan yg lebih baik daripada meletakkan objek ditengah-tengah gambar

  8. majelar says:

    Tq atas perkongsian. Ia membantu sy yg tiada basic jurufoto ni..

  9. Ezign says:

    Menarik. Kami biasa gunakan rule of third. Mungkin boleh cuba teknik shoot lain yang disebutkan. Terbaik!

Leave a Reply to Nurul Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

26/10/2019
Missing Chapter IG Ads 2.0
Wisma Mca, 163, Jalan Ampang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • MUSTAHIL TAPI MASIH BOLEH CAPAI   Bila dengar 2comma
  • Org yg ada impian besar shj akan bergerak untuk ubah
  • Pernah tak rasa down je kalau nak buat something?? Mcm
  • TO SUCCESS SET YOUR MENTALITY FIRST  Kalau nak jadi
  • Hanya yang laju akan maju SJ   Ehenmm! Sedar
  • COMING SOON  Jika SifufBads nak buat satu Seminar khas
  • SAYA INGATKAN BISNES SENDIRI SENANG  RUPANYA   AiyooFirst2
  • JAHILNYA AKU MASIH TAK FAHAM KONSEP BISNES   Jahilnya
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!