Tutorial cara buat FB Ads Report

Dari iklan2 FB ads yg anda pernah jalankan sebelum ni, sebenarnya anda boleh semak kembali demografi audience yg memberikan respon (engagement) terhadap post yg dibuat. FB ads report juga antara tools utk ‘memburu’ prospek yg berkualiti selain Page Insight, Google Trends dan Audience Insight. Dengan menggunakan data2 ni, boleh membantu anda memilih data demografi audience semasa membuat iklan nanti.

Nak tahu cara bagaimana nak check data demografi pada iklan anda?

Saya nak Sifufbads!!!

Kalo nak, sila baca sampai habis..

Langkah pertama, Klik pada Manage Ads.

 

Kemudian,pilih FB ads account anda

Lepas tu, anda boleh pilih campaign yg diinginkan

 

Then, pilih dimensions yg diperlukan seperti dibawah. Utk filter iklan yg berkualiti, sila pilih ‘Performance & Clicks’ kerana ia menunjukkan jumlah klik yg dibuat oleh mereka yg berminat dgn iklan anda.

Kemudian, klik Breakdown. Pilih demografi yg mahu dikaji. (Dlm contoh ini,pilih Age & Gender).

Wokeh, anda boleh lihat hasilnya. Sebagai contoh disini, anda dapat disimpulkan bahawa kebanyakkan prospek yg klik iklan ini adalah “Male” yg berumur diantara “18-24” tahun.

Untuk dapatkan lebih banyak data demografi, anda boleh ulang step diatas tadi dengan memilih demografi yg berbeza.

Ok. Setakat ni jer yg Sifufbads nak share. Semoga tutorial ni bermanfaat dan membantu anda untuk dapatkan lebih targetted audience.

SILA KONGSIKAN PENDAPAT ANDA DI BAWAH..

  1. […] post Tutorial cara buat FB Ads Report appeared first on […]

Leave a Reply to Tutorial cara buat FB Ads Report - UstazWan.com Batalkan borang respon

Program @ Sifufbads

21/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

20/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

19/07/2019
2Comma Tribe
Dewan Banquet UPM, Serdang

Follow Instagram @sifufbads

  • Psss! Nak tanya ni Korang kenal ke 2 org ni?
  • Strategi yg dulunya berkesanbelum tentu bkesan pd msa skrg SJ
  • Ehem!! Korang tahu tak usahawan ni bukan takat buat bisnes
  • Duit dan harta bukanlah pengukur segalanya   Hanya seorang
  • Berbisnes ni nmpk je mudah tp hkikatnya perlukan masa kerja
  • Game bisnes skrg ni dah tak sama mcm thun2 sbelum
  • Sblm fly tadi sempat melepak ngan ngocing anak didik ceo
  • Bila dah ada company ada team pentingnya wujudkan satu struktur
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS
57 BUKU MARKETING SI PEMALAS

Khas untuk anda yang rasa marketing tu leceh.. tak penting.. dan menyusahkan hidup. Ada lebih 50 strategi yang anda boleh terokai.. ianya straight forward dan mudah faham.. simple trick but very powerful! Isi Form di Bawah Sekarang!